Over T. Not.

Het Tijdschrift voor Notarissen is dé rechtsbron bij uitstek voor de notarissen. De redactie volgt de actualiteit in wetgeving, rechtspraak en doctrine op de voet. Zo bent u als lezer permanent op de hoogte gehouden van de actuele tendensen in de diverse rechtsdomeinen die het notariaat aanbelangen, zoals daar zijn het administratief recht, de bijzondere overeenkomsten, het familierecht, het fiscaal recht, het familiaal vermogensrecht, het gerechtelijk recht, het handels- en vennootschapsrecht, het notarieel recht, het verbintenissenrecht, de vereffening en verdeling en het zakenrecht.

Het Tijdschrift voor Notarissen verschijnt elf keer per jaar. De doctrineartikels behandelen actuele en interessante onderwerpen uit het notariaat. Ook de rechtspraakrubriek vormt een belangrijk onderdeel van het tijdschrift. Deze rubriek biedt een selectie van relevante vonnissen en arresten, waarbij de tekst telkens wordt voorafgegaan door een korte samenvatting en waar nodig wordt verduidelijkt in een voetnoot. In geval van grote wijzigingen binnen het notarieel recht wordt af en toe beslist om een item volledig uit te diepen in een speciaal daartoe uitgegeven themanummer.

Wil u meer? Ontdek T. Not. Plus!

Breid uw abonnement op het Tijdschrift voor Notarissen uit met een abonnement op www.tijdschriftvoornotarissen.be.

Zo krijgt u niet alleen uw tijdschrift op papier toegestuurd, maar krijgt u ook online toegang tot volgende boekenreeksen

  • het archief van Tijdschrift voor Notarissen
  • Rechtskronieken voor het Notariaat
  • Notariële actualiteit
  • Patrimonium (vanaf 2014)

Bovendien krijgt u de mogelijkheid om extra online publicaties voor het notariaat aan te kopen aan een voordeelprijs.

Deze boekenreeksen bieden een bijzonder rijke hoeveelheid informatie. De digitale bibliotheek wordt automatisch aangevuld met nieuwe boeken binnen de reeksen. Zo heeft u steeds de meest actuele informatie.

Als abonnee op www.tijdschriftvoornotarissen.be kan u ook gebruik maken van een unieke inflatiecalculator voor de waardering van schenkingen. Vanaf 1 september 2018 worden zowel roerende als onroerende schenkingen verrekend in de erfenis (vóór de berekening van ieders erfdeel) naar de waarde op het moment van schenken, maar geïndexeerd op datum van overlijden volgens de consumptieprijsindex (mits enkele uitzonderingen).  De inflatiecalculator zorgt ervoor dat u in enkele muisklikken uw berekening maakt.